Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ



Η ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ*
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ Δ.Δ – DEA ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, DEA ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ


   Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προώθηση από την κίνηση της Μπέϋλη, της ολιστικής ή «διαπροσωπικής» Ψυχολογίας. «Μια εντελώς νέα παγκόσμια ψυχολογία πρέπει να καθορίζει τις ορθές συναισθηματικές μας προτιμήσεις», σε έναν κόσμο που οι πολυεθνικές θα «αναλάβουν τις ευθύνες τους για την διακυβέρνηση τού πλανήτη» παραληρεί σε ένα είδος μανιφέστου υπέρ τού ναζισμού της νέας εποχής ο Ρόμπερτ Μύλλερ (Παγκ.Καλή Θέληση, τ. 4/1989).
Η ολιστική ή «διαπροσωπική» ψυχολογία είναι όχι επιστήμη, αλλά κλάδος της παραθρησκείας της νέας εποχής, ένα «υποκατάστατο της θρησκείας» όπως ρητά αναφέρει το τ. 1/1982 τού Zeitschrift fiir Transpersonale Psychologic (Χάνς-Γιούργκεν Ρούππερτ: Η Νέα εποχή, 6η έκδ., Βιζμπάντεν 1988, σ. 55 επ.).
Πρόκειται για απολυτοποίηση των παραθρησκευτικών βιωμάτων, των δαιμονικών ενεργειών και των απόκρυφων εμπειριών, για δήθεν «επιστημονική μελέτη» τους με στόχο την διάδοσή τους ως «επιστημονικής μεθόδου θεραπευτικής αγωγής».
Χαρακτηριστικά, αναφέρει ο Ιαν Γκόρντον Μπράουν, ιδρυτής και διευθυντής της «διαπροσωπικής» ψυχολογίας Λονδίνου, ότι τον 21ο αιώνα πιστεύει ότι θα δημιουργηθούν στα πλαίσια της «ψυχολογίας» αυτής «σχολές Μύησης» (Παγκ. Καλή θέληση, τ. 4/1986).
Το αντιχριστιανικό σχέδιο ή «όραμα» της μαντάμ Μπλαβάτσκυ, σε πλήρη εξέλιξη....


 * Ο τίτλος είναι δικός μας. Το κείμενο είναι απόσπασμα από το ΙΓ' κεφάλαιο (σελ. 66-67) με τίτλο: "ΔΙΑΒΡΩΣΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"


Από το βιβλίο: 
ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Π. Ε. Γ τηλ. 210 6396665

 Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
9   ΙΟΥΛΙΟΥ  2012


Read more: http://www.egolpion.com/diaprosopiki_psixologia.el.aspx#ixzz2lNyMptuV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου