Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ -ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ-ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ -ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ-ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ



ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ 
 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΧΟΥΝ  ΠΑΡΘΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ
 
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘ. 98-890 ΤΗΣ 7ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1998 ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ (SECTES)
Γαλλική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπ' αρ. 234 της 9ης Οκτωβρίου 1998

Άρθρο 1ο: Παρά τω Πρωθυπουργώ καθιερώνεται διυπουργική αποστολή εναντίον των αιρέσεων η οποία επιφορτίζεται ως εξής:
1. Να αναλύει το φαινόμενο των αιρέσεων: Για τον σκοπό αυτό η εν προκειμένω αποστολή οφείλει να είναι ο αποδέκτης των, εκ μέρους των διαφόρων διοικήσεων, πληροφοριών για τις δραστηριότητες των αιρέσεων, τις οποίες έχουν στην διάθεσή τους οι διοικήσεις αυτές. Η αποστολή μπορεί επίσης να ζητήσει από τις διοικήσεις να προβούν σε μελέτες ή να πραγματοποιήσουν έρευνες επί του θέματος αυτού.
2. Να προτρέπει τις Κρατικές Αρχές, μέσα στα πλαίσια του σεβασμού προς τις δημόσιας ελευθερίας, να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να προβλέψουν και να πολεμήσουν τις ενέργειες των αιρέσεων οι οποίες έχουν σαν στόχο να παρέμβουν στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απειλήσουν την δημόσια τάξη. Σ' αύτη τη περίπτωση, η αποστολή οφείλει να επισημαίνει στις αρμόδιες διοικήσεις, τις αιρετικές δραστηριότητες οι οποίες πέφτουν στην αντίληψή της και οι οποίες φαίνονται ότι πρέπει να προκαλέσουν κάποια πρωτοβουλία εκ μέρους της Διοικήσεως˙ ακόμη, η αποστολή (οφείλει να) καταγγέλλει στους Εισαγγελείς τα γεγονότα που επιδέχονται ποινικό νομικό χαρακτηρισμό.
3. Να συμβάλει στην πληροφόρηση και στην εκπαίδευση της αστυνομίας για τις μεθόδους οι οποίες αφορούν στον αγώνα εναντίον των αιρέσεων.
4. Να πληροφορεί το κοινό για τους κινδύνους που απορρέουν από το αιρετικό φαινόμενο.
5. Να συμμετέχει στις μελέτες και στις εργασίες οι οποίες αφορούν στα προβλήματα τα οποία προκύπτουν και άπτονται της αρμοδιότητάς της και τα οποία δρομολογούνται προς τους διεθνείς χώρους.
Άρθρο 2ο: Ο Πρόεδρος της αποστολής διορίζεται με διάταγμα για 5 χρόνια. Ενισχύεται από ένα γενικό γραμματέα ο οποίος διορίζεται με απόφαση του Πρωθυπουργού. Οι δημόσιοι υπάλληλα οι οποίοι τίθενται υπό την δικαιοδοσία του γενικού γραμματέα της αποστολής, διορίζονται επίσης με βούλευμα του Πρωθυπουργού.
Άρθρο 3ο: Ο Πρόεδρος της αποστολής, προεδρεύει ενός συμβουλίου κατευθύνσεων και προσανατολισμού, το οποίο αποτελείται από προσωπικότητες οι οποίες έχουν ορισθεί κατόπιν βουλεύματος του Πρωθυπουργού, με βάση τις αρμοδιότητές τους και την εμπειρία τους. Το συμβούλιο κατευθυντηρίων γραμμών συγκαλείται το λιγώτερο 2 φορές το χρόνο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της αποστολής. Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως καθορίζονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο.
Άρθρο 4ο: Μετά την σύγκληση του συμβουλίου κατευθύνσεων και προσανατολισμού, ο Πρόεδρος εκδίδει το πρόγραμμα ενεργειών της αποστολής. Μέσα στα ίδια πλαίσια, ο Πρόεδρος επεξεργάζεται μία ετήσια έκθεση δραστηριότητος η οποία διαβιβάζεται στον Πρωθυπουργό και δίδεται στην δημοσιότητα. Η έκθεση αυτή κάνει απογραφή των αιρετικών δραστηριοτήτων οι οποίες έγιναν γνωστές στην αποστολή και τις οποίες η αποστολή εκτιμά ως αντίθετες προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ως απειλή για τις δημόσιες ελευθερίες.
Άρθρο 5ο: Ο Πρόεδρος της αποστολής συγκαλεί, κατά περιόδους, μία εκτελεστική ομάδα η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των σχετικών με το θέμα υπουργικών τμημάτων. Οι συνεδριάσεις της εκτελεστικής αυτής ομάδας, επιτρέπουν στις ενδιαφερόμενες διοικήσεις να ανταλλάξουν πληροφορίες για την πορεία των αιρέσεων και να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον αγώνα εναντίον τους.
Αρθρο 6ο: Το Διάταγμα ύπ' άριθ. 96.387 της 9ης Μαΐου 1996 περί δημιουργίας ενός διυπουργικού παρατηρητηρίου ακυρώνεται.
Άρθρο 7ο: Ο Πρωθυπουργός επιφορτίζεται με την εκτέλεση τού παρόντος διατάγματος το οποίο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Παρίσι 7 Οκτωβρίου 1998
JACQUES CHIRAC
 Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 Ο Πρωθυπουργός Lionel Jospin

Από τον ΔΙΑΛΟΓΟ τεύχος 15 (1999)
Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
22   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2012 


Read more: http://www.egolpion.com/sectes_france.el.aspx#ixzz2lt55aGVt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου